Salı, 27 Ağustos 2013

Ordu’da turizmin gelişmesi için gerekli olan altyapı hizmetlerinin hızlı ve süratli bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla kurulan Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ORTAB), olağanüstü genel kurul toplantısı yaparak, Ordu’da turizmi 12 aya yaymak ve böylece daha fazla sayıda turistin Ordu’ya gelmesini sağlamak amacıyla ‘tema’ belirleme çalışması yaptı.

Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Kenan ÇİFTÇİ’nin başkanlığında gerçekleştirilen ORTAB olağanüstü genel kurul toplantısında, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Vali Yardımcısı İsa BOLAT, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, Marka Kent Ordu Projesi Ekip Koordinatörü Yrd.Doç.Dr Metin ÇELİK, ilçe ve belde belediye başkanları ile ORTAB üyeleri hazır bulundu.

Ordu’nun turizm potansiyelleri içerisinde her yıl bir ‘tema’ belirlenmesi ve bu tema üzerine yıl boyunca çeşitli etkinlik ve aktiviteler yapılması amacını taşıyan ORTAB olağanüstü genel kurul toplantısında, 2014 yılının temasının ne olması gerektiği ile ilgili fikir ve öneriler dile getirildi.

“Amacımız Her Yıl Bir Tema Belirleyip, Ordu’yu Turizmde Ön Plana Çıkarmak”

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu’da turizmin gelişmesi için kullanılabilecek bir çok alanın olduğunu söyleyerek, ”Ordu’da doğa, deniz, kültür, tarih, sanat, fındık, sağlıklı yaşam, yaylalar, eko-turizm, spor gibi turizmin gelişmesine katkı sağlayacak alanlarımız var. Amacımız, bu alanlar içinden her yıl bir tema belirleyip, her ay belirlenen tema ile ilgili ulusal boyutta ses getirebilecek etkinlikler yaparak, Ordu’yu turizmde ön plana çıkarmak” dedi.

“Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail SAAKAŞVİLİ, Ordu’ya Hayran Kaldı”

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail SAAKAŞVİLİ’nin, Ordu’da 3 gün kaldığını, Karadeniz’de Ordu gibi güzel bir şehir görmediğini ve Ordu’nun turizme açılması gerektiğini söylediğini belirten Vali ÇİFTÇİ, “Bizim Ordu’yu dünya ülkelerine açıp çok daha fazla turist getirme şansımız var. Ana temayı seçtikten sonra, diğer temaları da yanında işleriz. Ama asıl üstünde duracağımız Ordu’yu hem ülkemizde, hem de dünyada tanıtabileceğimiz alanlar haline getirmek” diye konuştu.

Turizm işletme belgeli otel sahipleri tarafından yapılan ziyaret sırasında, Ordu’daki otellerde yaz aylarında doluluk oranında sorun olmadığını, ancak diğer aylarda müşteri bulmada zorlandıklarını dile getirdiklerini belirten Vali ÇİFTÇİ, “Ordu’ya gelen turist kapasitesini artırmamız ve daha fazla turist getirmemiz, turizmin her ayağına sahip çıkmamız gerekiyor. Yapacağımız tema çalışması, dalga dalga tüm aylara yayılacak ve buradaki otel kapasitesi de yetmeyecek, yeni oteller inşa edilecektir” şeklinde konuştu.

“Tanıtım ve Turist Sayısını Artırmak Çok Önemli”

3 aydır Ordu’da bulunduğunu ve her noktaya dikkatlice bakmaya çalıştığını belirten Vali Kenan ÇİFTÇİ, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bendeki izlenim şu; Ordu’nun muhteşem bir sahili, denizi var, yeşili ise ayrı bir güzellikte. Tarihi mekanları keşfedilmeyi bekliyor. Konakları muhteşem. Yaylaları ayrı bir tabiat harikası. Göletleri, gölleri incelenmeye değer. Çiçekleri çok farklı. Ordu’yu tanımak için turist gözüyle gelsem, 20 yıl tatilimi Ordu’da geçirmem lazım ki, Orduyu öğrenebileyim. Bizim bugünkü hedefimiz, ana temayı bulup, turistleri o tema çerçevesinde diğer turizm alanlarını da mutlaka tanıtarak turist artırımını sağlamak. Gelen herkes Ordu’yu çok beğeniyor. Tanıtım ve turist sayısının artırılması önemli. Turizm güzelliklerin ön plana çıkarıldığı alandır. Daha fazla buraların insanlara resmedildiği, gösterildiği alandır.”

“Ordu’daki Bütün Güzellikleri Pazarlayacağız”

Vali ÇİFÇTİ, ”Bir avuç cennet denilecekse Ordu için denilir. Sahil bandımız, teleferiğimiz ve tarihi mekanlar bile yeter. Ordu’nun yapısı, çehresi cennet gibi yer. Yıllık 200 bin civarında turist geliyor, bu rakamın aylık olması gerekir. Bu kadar etkinlik başka bir ilde yok. Biz bütün güzellikleri pazarlayacağız, ancak temayı ön plana çıkaracağız. Sizin belirlediğiniz tema üzerine çalışma yapacağız. Belirlenen tema’yı sadece ülkemizde değil, uluslararası fuarlarda da tanıtacağız” dedi.

“Çeyiz Sandığımızı Sergileyecek, Bu Yükü Beraberce Taşıyacağız”

Vali Kenan ÇİFTÇİ, ”Çeyiz sandığımız açıp herkese sergileyeceğiz ve herkes görecek. Bunu elbirliği ve güçbirliğiyle, sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, işadamlarımız, turizmcilerimiz ile birlikte yapacağız. Bu yükü berberce taşıyacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantıda, Marka Kent Ordu Projesi Ekip Koordinatörü Yrd.Doç.Dr Metin ÇELİK, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, Perşembe Belediye Başkanı Selami ÇARKÇI, Yalıköy Belediye Başkanı Tahsin KARAMUSTAFA, Medreseönü Belediye Başkanı Mustafa TANDOĞAN, Mimar Emine YÜCETÜRK söz alarak, Ordu’nun teması ne olmalı konusunda görüşlerini dile getirdiler.

2014 Yılının İlk Teması “Yayla” oldu

Toplantıya katılanların, 2014 yılının tema’sının ne olması gerektiği ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından, ‘tema’ belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla belirlenen Deniz, Doğa, Kültür Turizmi, Tarım, Fındık, Sağlıklı Yaşam, Bal, Yayla, Tarih, Eko-Turizm, Spor, Eğlence Merkezi, Kayak ve Gurme temalarının yer aldığı alanlarda oylama yapıldı. Belirlenen bu alanlardan, Yayla, Doğa ve Deniz ön plana çıkarak, ilk üçte yer aldı.

Yayla, Doğa ve Deniz alanında yapılan nihai oylamada ise, 2014 yılının tema’sı “YAYLA” olarak belirlendi.