Ordu’nun Kabadüz ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tören, Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi Etkinlik Salon’unda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Mürsel Karaarslan yaptı.

Konuşma sonrası öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo, türkü ve şiirlerden oluşan koro dinletisiyle programda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Hafta dolaysıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Törene Kabadüz Kaymakamı Yunus Can İnal, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Üstteğmen Yasin Kurt, İlçe Emniyet Amiri Musa Kahveci, kurum müdürleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.