Bölgemizin  ekonomisinin can damarı olarak gördüğümüz tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çok yönlü projeler uygulanıyor. Ordu Valimiz Sayın Kenan Çiftçi,  Milletvekilimiz Fatihan Ünal,  İl Özle İdare Genel Sekreterimiz Selami Aydın,  Tarım İl Müdürümüz Mustafa Sağlam, ODÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede AKP Kabadüz İlçe Başkanı Abdurrahman Baş, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya ve vatandaşlarımızın katılımı ile Mayıs ayında başlatılan ve bugun hasatı yapılan Yokuşdibi patatesi artık daha verimli hale getilmiştir.Geçmişten günümüze  marka haline gelen Turnalık patatesi için  uygulamaya başlanan makineli ile yüzde yüze yakın bir verim sağlanmaktadır Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede, “Ordu’da ilk defa mekanizasyon imkanlarını kullanarak Kabadüz ilçesine bağlı Yukarıkirazdere köyü ve Turnalık Yaylası’nda yaklaşık altı dönüm alanda dört farklı çalışma yürüttük. Bu çalışma içerisinde beş farklı patates çeşidimiz vardı” dedi.

Hasattın yaklaşmasıyla tarlaları dolaştıklarının aktaran Yrd. Doç. Dr. Dede, “Tarlaları dolaşarak değerlendirme yapıyoruz. Tarlalarda oluşturduğumuz parsel aralarından aldığımız numunelerde tek bir yumrudan ortalama 15-20 yumrunun meydana geldiğini ve meydana gelen yumruların dikilen yumrulardan büyük olduğunu gördük. Bunun üzerinden yaklaşık olarak dekara 2-3 ton verimin ortaya çıktığını görüyoruz” diye konuştu.