Ordu’nun Kabadüz ilçesinde İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95. yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, büyük Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı slayt gösterisi izlendi.
Günün anlamına ilişkin şiirlerin okunmasının ardından, İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşen etkinliğe Kabadüz Kaymakamı Yunus Can İnal, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Emniyet Amiri Musa Kahveci, İlçe Mili Eğitim Müdürü Salih Baş, Kurum Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetli katıldı.