Vali Kenan ÇİFTÇİ Başkanlığındaki Ordu heyeti, Ordu Belediyesi ile Gürcistan Özerk Acara Cumhuriyeti Batum Belediyesi arasında ekonomik, turizm, kültür ve sosyal alanda işbirliği ve dayanışmanın gelişmesi amacıyla 2010 yılında imzalanan protokol ile Ordu’nun kardeş şehri olan Batum’a çalışma ziyareti gerçekleştirdi.4-5 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen Batum ziyaretinde, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, Vali Yardımcısı Bekir ATMACA, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Engin AVCI, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, İl Ticaret Müdürü Üzeyir KESKİN, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile Ordulu işadamları yer aldı.Ordu heyeti, Batum şehrindeki temaslarına ilk olarak Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil KHABADZE’yi ziyaret ederek başladı. Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti’nin sağlık, tarım, maliye ve turizm bakanlarının da yer aldığı ziyarette, Ordu ile Batum arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, kültürel ve sosyal yönlerin daha da güçlendirilmesi dile getirildi.

Ziyarette, Vali Kenan ÇİFTÇİ de Batum ile Ordu arasında ortak ekonomik, sosyal ve kültürel projeler geliştirilebileceğine vurgu yaparak, 2014 yılı Şubat ayında Çambaşı Yaylası’nda yapılacak olan kar şenliğine Gürcistanlı, Batumlu kayakçıları ve konukları beklediklerini söyledi.Ordu heyeti daha sonra Vali Yardımcısı Bekir ATMACA Başkanlığında, Batum Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada, Ordulu ve Batumlu işadamları bir araya gelerek, ortak ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve artırılması yönünde görüşmelerde bulundu. Heyetler arasındaki görüşmelerde, Ordulu ve Batumlu işadamlarınca proje önerileri dile getirilerek, ortak yatırım yapma yönünde somut adımlar atıldı.