Ordu’nun Kabadüz ilçesinde yıllardır elektriği olmayan dört oba elektriğe kavuştu.
Kabadüz İlçesi Çambaşı Yaylası Sinanlı Obasına yeni çekilen elektrik hattı nedeniyle açılış töreni gerçekleştirildi. Törende dualar okunarak, kurban kesildi.
Açılış törenine Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, YEDAŞ Ordu İl Koordinatörü Ümit Yaşar Kışla, Bakım İşletme Müdürü Yaşar Kınayer, Müşteri Teknik Hizmetleri Müdürü İl Koordinatörü Selma Mckerral, Kabadüz Yedaş Müdürü İsmail Tokgöz ve yayla sakinleri katıldı.
Yaylada yaşayan vatandaşların elektrik sevincine ortak olduklarını ifade eden Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Bugün açılışını yaptığımız elektrik hattı ile Sinanlı, Çamçalağı, Maden ve Hekimoğlu Obalarının elektrik sorunu ortadan kalmış oldu. Elektrik olmadan birçok şeyden yoksun yaşayan yaylacılarımız, bu olumsuzlukları bir kenar bırakarak yeni bir hayata başlayacaklar”dedi.
Başkan Kaya, dört obanın elektriğe kavuşmasında emeği geçen kurum ve şahıslara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.